Segítség az álláskeresőknek, itt a lakhatási támogatás!

2012. augusztus 28-ig véleményezhető az a kormányrendelet, ami a munkába járással összefüggő terhek csökkentését tűzte ki célul.
Jelentős segítséget nyújthat ez többek között azoknak a fiataloknak, akik már évek óta próbálnak munkát találni Magyarország munkanélküliséggel leginkább sújtott régióiban.
Arra, hogy a fővárosban, vagy más nagyobb városban próbáljanak szerencsét, a legmerészebb álmaikban sem gondolhattak eddig a felmerülő bérleti díj és rezsi költség miatt.
Úgy tűnik, most rájuk mosolygott a szerencse, végre az állam nekik is segítő kezet nyújt.

Az az álláskereső számíthat támogatásra, akit a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként tart nyilván, és olyan munkaviszonyt létesít, hogy az állandó lakóhelye és a munkavégzés helye legalább 100 km-re van egymástól.
További feltétel, hogy a munkavégzés helyén saját tulajdonú ingatlannal ne rendelkezzen és az utolsó munkahelye ne legyen a munkavégzés helye szerinti településen.
Természetesen érvényes munkaszerződéssel igazolni kell a foglalkoztatás létrejöttét, amelyben szerepeltetni kell a munkavégzés helyét.

Mindenki azért ne reménykedjen, akinek a havi nettó jövedelme meghaladja a minimálbér 200 százalékát, nem kaphat támogatást. Az összeg tekintetében se számítson senki arra, hogy minden anyagi problémája megoldódik. A minimálbér összegének megfelelő támogatás azonban kiindulásként elegendő lehet. A minimálbér 60 %-a erejéig a bérleti díjat, annak a 40 %-áig pedig a közüzemi díjak kifizetését támogatja az állam.
A támogatás folyósítása tizennyolc hónapig tartana, a következők szerint:
Az első hat hónapban bérleti és közüzemi díj, a második hat hónapban kizárólag bérleti díj, a harmadik hat hónapban pedig kizárólag közüzemi díjtámogatásban részesülhet a munkavállaló.

Érdemes tehát fontolóra venni a költözést egy jól kereső állás reményében.

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

Nincs hozzászólás

Vissza az oldal tetejére