Miért érdemes összekapcsolni a pénztárgépünket a könyvelési rendszerrel?

Könyvelés, Bérszámfejtés, HR adminisztrációAz online NAV kapcsolattal rendelkező pénztárgépek aktualitása révén hasznosnak tartjuk megemlíteni, valamint részleteiben bemutatni a pénztárgépek és a könyvelési rendszerek összekapcsolásának lehetőségét.

Miért is lehet ez jó? Vegyük sorra az előnyöket!

Attól függetlenül, hogy a cég könyvelése házon belül folyik-e vagy ki van szervezve egy külső szolgáltatóhoz, az online adatbevitel nagyban hozzájárul a folyamatok pontosságához, gördülékenységéhez és gyorsaságához.

Optimális esetben az összehangolt adatszolgáltatás kiterjed az egyes (szokásos) eladott tételek/szolgáltatások főkönyvi kategorizálására is, tehát nem pusztán összegek és mennyiségek kerülnek át a rendszerbe, hanem azonnal a megfelelő főkönyvi számra könyvelődnek. Így jól látható, hogy az automatizált adatátvitellel könnyen kizárható, illetve minimalizálható a tévedések esélye, valamint az adatbeviteli munka megspórolásával csökkenthetőek a könyvelési költségek.

Emellett komoly segítséget jelenthet, ha van lehetőségünk a pénztárgép program kiegészítésére egy készletnyilvántartóval. Ebben az esetben bármikor könnyedén lekérhetjük a legfrissebb riportokat a pénztáregyenleg, az árbevétel, a készlet vagy az ELÁBÉ változását illetően.
A pontosság kedvéért azonban fontos megemlíteni, hogy némely multinacionális vállalat globális szabályzata ragaszkodik a különálló készletnyilvántartó program kezeléséhez, így ezekben az esetekben nehézségekbe ütközhetnek a fent említett fejlesztési tervek.

Amennyiben részleteiben is megvizsgálná a lehetőséget, érdemes lehet az új kritériumoknak megfelelő pénztárgépek bevezetésével egy időben fontolóra venni a kérdést. E tekintetben pedig a határidők egyre közelítenek, bár a piacon még nem létezik olyan pénztárgép, ami megfelelne a törvényben elrendelt feltételeknek.

A rendelet szerint azonban június 30-án lejár a türelmi idő az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépekre vonatkozóan, december 31-ig pedig minden egyéb esetben is be kell szereznünk az új gépeket.

Hogy megkönnyítsük a döntést, következő bejegyzésünkben a piacon várhatóan megtalálható különböző pénztárgép kategóriákról, valamint ezek előnyeiről és hátrányairól fogunk részletesebb tájékoztatást adni.

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

Nincs hozzászólás

Vissza az oldal tetejére