Lehet, hogy idén Önt sem terheli innovációs járulék fizetési kötelezettség?

iStock_000016478170XSmallAz idei évtől nem kizárólag az innovációs járulék szabályai kerültek át egy teljesen másik törvénybe, ennél sokkal fontosabb változásnak tekinthető, hogy szűkült az innovációs járulék fizetésre kötelezettek köre.

Az új szabályozás értelmében mentesül a járulék fizetési kötelezettség alól a mikro- vagy kisvállalkozásnak minősülő belföldi székhelyű, számvitelről szóló törvény hatálya alá tartozó gazdasági társaság. A társaság méretbeli minősítése során pedig 2015-től ismét nem kell a partner és kapcsolt vállalkozások adatait figyelembe venni.

Ha valakinek ismerős a szabályozás, akkor az nem véletlen, mert a törvény „visszatér” a 2012 előtti szabályozáshoz, amikor még elegendő volt, hogy ha a társaság maga mikro- vagy kisvállalkozásnak minősült.

Az új szabályoknak köszönhetően 2015-től nem kell a létszám és a pénzügyi mutatók alapján történő besoroláshoz figyelembe venni a kapcsolt vállalkozásokat, csupán a társaság saját értékadatai alapján kell újfent a vállalkozásokat besorolni.

Ez alapján lehet, hogy Önnek sem kell idéntől innovációs járulékot fizetnie?

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

Nincs hozzászólás

Vissza az oldal tetejére