A kisgyermekeseket érintő 2014 évi változások – „Gyed extra”

Jelen bejegyzésünk a kisgyermekeseket érintő 2014 évi változásokkal foglalkozik.

„Gyed-extra” összefoglaló néven emlegetjük a 2014. január 1-től hatályos jogszabály módosítások kisgyermekeseket érintő öt kiemelkedő rendelkezését, melyek az alábbiak:

Accounting

  1. A 2014-ben született gyermek után az ellátások egyidejűleg járnak a korábban született gyermek után folyósított ellátással.
  2. Gyed mellett a gyermek egyéves kora után a szülő korlátlan időtartamban dolgozhat.
  3. Bevezetésre került az ú.n. „diplomás gyed”.
  4. Ikergyermekek esetén a gyed jogosultság időtartama meghosszabbodik egy évvel.
  5. Három vagy több gyermekes szülők kapcsán bővül a foglalkoztató által igénybe vehető szociális hozzájárulási adókedvezmény.

Vizsgáljuk meg ezen változásokat részletesebben!

Egyidejűleg több ellátás

Az eddig hatályos jogszabályoktól eltérően a jogosultaknak 2014-ben már nem kell a gyermekek után járó ellátások (terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély, táppénz, gyermekgondozási támogatás) között választani.

2014-ben a családban született újabb gyermek után folyósítható az ellátás úgy, hogy közben az idősebb testvér után járó ellátás továbbra is megilleti a szülőt.

Például az idősebb gyermek után jár gyermekgondozási díj, a 2014-ben született gyermek után pedig terhességi-gyermekágyi segély, ezt követően pedig gyermekgondozási díj. Esetleg egy másik példa lehet, ha az idősebb gyermek után jár gyermekgondozási segély, a 2014-ben született gyermekre tekintettel pedig terhességi gyermekágyi segély.

Tehát a törvénymódosítás következtében két gyermekre tekintettel egyidejűleg járhat ellátás, de nem lehet a közös háztartásban élő gyermekek jogán mindkét szülőnek ezt folyósítani, választásuk szerint csak egyik szülő igényelheti az ellátásokat.

Gyed melletti munkavégzés

2014. január 1-től megnyílik a lehetőség – a gyermek 1 éves kora után – gyermekgondozási díj (gyed) melletti keresőtevékenység folytatására. A munkavégzés korlátozás nélkül folytatható, azaz nem csak részmunkaidőben. A jogszabály módosítás a 2014. január 1. előtt született gyermekekre is vonatkozik.

A gyermekgondozási díj folyósítása melletti munkavégzés esetén a munkavállaló keresőképtelenség esetén táppénzre, gyermekápolási táppénzre és baleseti táppénzre is jogosult.

A fentiekkel összefüggésben megszűnik az a szabály, miszerint a gyermekgondozási segély (gyes) mellett csak heti 30 órában lehet keresőtevékenységet folytatni. 2014. január 1-től gyes mellett is korlátlan időtartamban lehet munkát végezni, a gyermek 1 éves kora után.

„Diplomás gyed”

A „diplomás gyed” a hallgatói jogviszony alapján járó gyermekgondozási díj, mely a gyermek születésének napjától a gyermek egyéves koráig jár.

Azok az édesanyák jogosultak erre a gyed-re, akik felsőfokú tanulmányaik alatt vagy a tanulmányok szünetelése, illetve megszűnését követő egy éven belül szülnek. Ehhez szükséges, hogy legalább kettő aktív félév hallgatói jogviszonnyal rendelkezzenek egy államilag elismert felsőoktatási intézmény magyar nyelvű nappali képzésében.

A gyed akkor jár a kismamának, ha a gyermeket saját háztartásban neveli, magyar vagy másik EGT tagállam állampolgára, és amikor a gyermek születik van magyarországi bejelentett lakóhelye.

Ikergyermekek gyed jogosultsága

Az új jogszabályok alapján a 2013. december 31. után született ikergyermekek esetén a gyed-re való jogosultság időtartama egy évvel meghosszabbodik.

Az általános szabály szerint a gyed az anya esetében a szülést (egyéb esetben a jogosultságot) megelőző 2 éven belüli biztosított időre, de legfeljebb a gyermek 2 éves koráig jár. Ikrek esetében ez az időtartam hosszabbodik egy évvel.

Szociális hozzájárulási adókedvezmény

2014. január 1-től a munkáltató a 3 vagy több gyermek után családi pótlékra jogosult – és gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban részesült vagy részesülő – munkavállalója után a kedvezményezett foglalkoztatás megkezdésétől számított eddigi 3 év helyett 5 évig érvényesíthet szociális hozzájárulási adókedvezményt, de legfeljebb a gyed, gyes, gyet folyósítás megszűnését követő 69 hónapig. A kedvezmény igénybevételéhez szükséges a munkavállalónak a gyed-ről, gyes-ről, gyet-ről szóló igazolás mellett a családi pótlék folyósításáról is igazolást beszereznie a Magyar Államkincstártól.

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

Nincs hozzászólás

Vissza az oldal tetejére