2017. évi Cafeteria juttatások változása

iStock_000017496132XSmall

Az Országgyűlés által elfogadott jogszabály változások nyomán 2017-től jelentősen átalakul a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások rendszere.  Több juttatás átcsoportosításra került, így a hozzájuk kapcsolódó adóterhek mértéke is változik illetve új adómentes juttatási forma is bevezetésre kerül.

 

Adómentes juttatások

Két új jogcímmel bővül az adómentes juttatások köre illetetve kiegészül a bölcsődei szolgáltatás 2017-től

  • A bölcsődei szolgáltatás, ellátás mellett adómentessé válik az óvodai szolgáltatás, ellátás juttatása
  • Lakáshoz kapcsolódóan adómentes lesz a munkáltató által nyújtott mobilitási célú lakhatási támogatás meghatározott része

A foglalkoztatás első 24 hónapjában a minimálbér 40%-a

A foglalkoztatás második 24 hónapjában a minimálbér 25%-a

Az 49. hónaptól 12 hónapon keresztül a minimálbér 15%-a

Az adómentesség alkalmazásához a jogszabályban kiegészítő szabályok kerültek megfogalmazásra

  • Munkáltató által biztosított egészségügyi ellátások, melyhez kapcsolódóan a részletszabályok még nem kerültek kihirdetésre

Béren kívüli juttatások

Összességében két juttatási forma marad a béren kívüli juttatások csoportjában, meghatározott keretösszegekkel, melyeket meghaladva már munkabérnek illetve egyes meghatározott juttatásnak minősülnek a kifizetések.

  • Éves 100 000 Ft keretösszegig juttatott pénzösszeg a munkavállaló számára
  • Széchenyi Pihenő Kártyára utalt összegek, legfeljebb évi 450 000 Ft összegben és az alábbi megbontásban

Szálláshely alszámla       225 000 Ft

Vendéglátás alszámla     150 000 Ft

Szabadidő alszámla         75 000 Ft

A fenti juttatások közterhe változatlan maradt, így a kifizető a béren kívüli juttatás értékének 1,19-szerese után fizet 15% személyi jövedelemadót és 14% egészségügyi hozzájárulást, ami összesen 34,51% terhet jelent.

A SZÉP Kártya az elmúlt években népszerű juttatási formává vált és kedvező adózásának köszönhetően várhatóan a jövőben egyre többen fogják választani, ezért érdemes a már használatban lévő kártyák lejárati idejét ellenőrizni. Az első 2011-ben kibocsátott kártyák, melyeknek az érvényességi ideje 5 év, hamarosan lejárnak és gondoskodni kell a pótlásukról, ahhoz hogy a munkavállalók a számláikon rendelkezésre álló összeget fel tudják használni.  A lejáró kártyák cseréjét főszabályként a munkáltató tudja kezdeményezni, (amely az utolsó utalvány feltöltést teljesítette), ha a munkáltató nem rendel kártyát, mert a magánszemélynek nincs munkaviszonya, akkor a kártyabirtokosnak saját magának kell a cserekártyát megrendelnie.

Egyes meghatározott juttatások

A korábban béren kívüli juttatás kategóriába tartozó, fent nem nevesített juttatási formák átsorolásra kerültek az egyes meghatározott juttatások csoportjába.

Az átkerülő juttatási formák az alábbiak:

  • Erzsébet utalvány juttatása
  • Helyi utazási bérlet térítése
  • Iskolakezdési támogatás juttatása
  • Munkahelyi étkeztetés biztosítása
  • Önkéntes pénztári hozzájárulások fizetése

A fenti juttatások közterhe a csoport tekintetében változatlan maradt azonban az átsorolt elemek tekintetében emelkedik. A kifizető a béren kívüli juttatás értékének 1,19-szerese után fizet 15% személyi jövedelemadót és 27% egészségügyi hozzájárulást, így összesen 49,98%-ot.

A juttatásban részesíthetők köre is bővült, a duális képzésben hallgatói munkaszerződés alapján részt vevő hallgatók visszamenőlegesen, 2015.09.01-től alkalmazhatóan részesülhetnek béren kívüli és egyes meghatározott jutatásban.  Korábban adómentesen csak gyakorlati képzés idejére fizetett minimálbért meg nem haladóan kifizetett juttatások mellett már az elméleti képzés idejére fizetett juttatás is adómentesnek minősül a minimálbér összegéig.

Szóljon hozzá a bejegyzéshez!

Nincs hozzászólás

Vissza az oldal tetejére